Υπέρογκα Ποσά στα Χέρια Ευρωπαϊκών Ομάδων Ποδοσφαίρου

Είναι γεγονός πως το ποδόσφαιρο προσφέρει υπερθέαμα, καθηλώνοντας εκατομμύρια θεατών από ολόκληρο τον κόσμο. Ως προϊόν, λοιπόν, αποδεικνύεται ιδιαίτερα κερδοφόρο. Στην αγορά, πολλές είναι οι ποδοσφαιρικές ομάδες που διαχειρίζονται το προϊόν τους με σύνεση. Άλλες, ωστόσο, ξοδεύουν μεγάλα ποσά και δεν έχουν στενούς περιορισμούς ως προς τη διαχείριση εσόδων και εξόδων.

Ποιες ομάδες αποδεικνύονται πιο γενναιόδωρες;

Σαφώς και όλοι έχουμε στο μυαλό μας μερικούς συλλόγους, οι οποίοι ανέκαθεν προκαλούσαν με τις μεταγραφικές τους κινήσεις και τις εκδηλώσεις τρυφής. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει μέτρο πουθενά, ως προς το συνολικό ποσό που πρέπει να δαπανάται κάθε χρόνο για τους παίχτες, τον προπονητή και το υπόλοιπο τιμ. Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι ομάδες, που ξόδεψαν τα περισσότερα χρήματα σε μια χρονική περίοδο 28 ετών.

Πρωταθλήτρια δαπανών, λοιπόν, αναδεικνύεται η Μπαρτσελόνα. Μακράν και καταϊδρωμένη καταφθάνει η Γιουβέντους, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση. Μίλαν και Ίντερ ακολουθούν, αποδεικνύοντας ότι το Ιταλικό Πρωτάθλημα διαθέτει αρκετούς πόρους και προσελκύει τεράστιο ενδιαφέρον παγκοσμίως. Πέμπτη έρχεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν και πολλοί θα υπολόγιζαν μια υψηλότερη θέση για αυτήν.

Προχωρώντας, βρίσκουμε τη Ρόμα και έπειτα τη Λίβερπουλ, ενώ στην 8η θέση βρίσκεται η Νάπολι. Όπως βλέπουμε, το μοτίβο με τις Ιταλικές ομάδες καλά κρατεί! Η επόμενη θέση ίσως προκαλέσει έκπληξη σε κάποιους, καθώς πρόκειται για τους Rangers. Τέλος, τη δεκάδα ολοκληρώνει η Μαρσέιγ από το Γαλλικό Πρωτάθλημα.

Σαφώς και κάποια πράγματα έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία είκοσι οκτώ χρόνια. Αν γινόταν μια παρόμοια έρευνα με τα τελευταία 2 ή 3 χρόνια, τα αποτελέσματα θα ήταν αρκετά διαφορετικά. Ωστόσο, αυτή η δεκάδα πρωταγωνίστησε τις προηγούμενες δεκαετίες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Κάποιες μάλιστα ομάδες εξακολουθούν να μεσουρανούν, επιβεβαιώνοντας τη διαπίστωση ότι το κεφάλαιο σχετίζεται άμεσα με την επιτυχία ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου διαχρονικά. Δε μένει παρά να δούμε πώς θα πορευτούν αυτές οι ομάδες με το πέρασμα του χρόνου…