Το Πλήγμα της Χαμένης Αξιοπιστίας του Ποδοσφαίρου

Ο αθλητισμός αποτελεί ανέκαθεν σημάδι πολιτισμού για τον άνθρωπο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μεταλαμπάδευσαν το αθλητικό ιδεώδες με την ευγενή άμιλλα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Ωστόσο, αυτό το αθλητικό ιδεώδες αμαυρώνεται συχνά από την εμπορευματοποίηση και την ιδιοτέλεια φορέων, αθλητών και ατόμων με σκοτεινά συμφέροντα. Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης και άλλοι 27 άνθρωποι παραπέμπονται σε δίκη για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου. Κάτι που δεν προξενεί μεγάλη έκπληξη.

Συμφέροντα που αμαυρώνουν το ποδόσφαιρο

Στο βωμό του κέρδους, δεν είναι λίγες οι φορές που θυσιάζεται η αξιοπιστία του αθλήματος του ποδοσφαίρου. Καθώς το ποδόσφαιρο αποτελεί το δημοφιλέστερο άθλημα όλων των εποχών, εκατομμύρια οπαδοί και φανατικοί θαυμαστές των ποδοσφαιριστών προσπαθούν να επωφεληθούν με τον έναν τρόπο ή τον άλλο. Το κέρδος προκύπτει από τον στοιχηματισμό σε αγώνες ποδοσφαίρου. Οι επιλογές είναι αναρίθμητες, πέρα από το προφανές του τελικού σκορ και της επικράτησης μιας ομάδας έναντι της άλλης. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί κάποιος να στοιχηματίσει ως προς τις τελικές κάρτες που θα δεχτεί μία ομάδα ή τον αριθμό των γκολ που θα επιτευχθούν.

Ωστόσο, πέρα από τον υγιή στοιχηματισμό, υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο της δωροδοκίας και του στησίματος των αγώνων. Σε αυτή την περίπτωση, οι υψηλές αποδόσεις που κατά κανόνα είναι δυσκολότερο να επιτευχθούν προσελκύουν το ενδιαφέρον ατόμων με ισχύ και επιρροή. Κατά συνέπεια, αποτελέσματα που προκαλούν έκπληξη και είναι πραγματικά απίστευτα, φαίνεται ότι λαμβάνουν χώρα και προκαλούν τον πλουτισμό λίγων και εκλεκτών.

Το στήσιμο αγώνων, τόσο ποδοσφαιρικών όσο και άλλων αθλημάτων, αποτελεί μια μαύρη σελίδα στο χώρο του αθλητισμού. Δεν είναι η μόνη μάστιγα, η οποία ταλαιπωρεί τον αθλητισμό. Όμως, είναι μια από τις πλέον επικίνδυνες μαζί με το ντόπινγκ και τα λοιπά σκάνδαλα που ταλανίζουν ένα όμορφο κομμάτι του πολιτισμού μας. Γι’ αυτό και θα πρέπει όλοι να το διαφυλάξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.