Το Μεγαλείο του Ποδοσφαίρου

Παραδοσιακά, το ποδόσφαιρο χαρακτηρίζεται ως ο βασιλιάς των σπορ. Σε κάθε γωνιά του πλανήτη, θα βρει κανείς μικρούς και μεγάλους να παίζουν ποδόσφαιρο με μια μπάλα, ακόμη και αυτοσχέδια. Τα παιδιά μεγαλώνοντας ονειρεύονται να κατακτήσουν τον κόσμο, ενώ ακόμη και σε παραγκουπόλεις αυτό που ενδέχεται να αποτελέσει διέξοδο απέναντι στη φτώχεια και την καταπίεση είναι το ίδιο το άθλημα του ποδοσφαίρου. Γι’ αυτό και στα μάτια των παιδιών, οι ήρωες του ποδοσφαίρου είναι σχεδόν ιεροί.

Το ποδόσφαιρο δίνει ελπίδα και χαρά

Αν κάποιος δεν έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να νιώσει την ίδια συγκίνηση ή να συνειδητοποιήσει ακριβώς γιατί γίνεται αυτός ο ντόρος. Η όλη εμπειρία φαντάζει υπερβολική. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως το ποδόσφαιρο προσφέρει απλόχερα ελπίδα. Πέρα από την απόκτηση πλούτου και τη δραματική αλλαγή στην ποιότητα ζωής ενός ατόμου, το ποδόσφαιρο ενδέχεται να αποτελέσει το ιερό δισκοπότηρο.

Πρόσφατα, ένας 15χρονος βρέθηκε να δίνει την σπουδαιότερη μάχη για τη ζωή του, απέναντι σε έναν φοβερό αντίπαλο. Και όμως, σε αυτή τη δύσκολη μάχη κατάφερε να βγει νικητής. Όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να μπει σε ένα video game της αγαπημένης του ομάδας. Απίστευτο ήταν το κουράγιο που πήρε από αυτή την εμπειρία!

Πολύ συχνά, καταξιωμένοι ποδοσφαιριστές επισκέπτονται νοσοκομεία με παιδιά, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Η επίσκεψη και τα ενθαρρυντικά τους λόγια ηχούν σα βάλσαμο και οπλίζουν τους μικρούς μαχητές, ώστε να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο. Ακριβώς όπως σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου δε χωρούν προγνωστικά και δεν μπορεί κανείς να εγγυηθεί το τελικό αποτέλεσμα 100%, έτσι συμβαίνει και σε αυτές τις περιπτώσεις.

Μην υποτιμά λοιπόν κανείς τη δύναμη του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για μια πανανθρώπινη ανάγκη να συμμετέχουν οι φίλαθλοι σε κάτι ανώτερο από την καθημερινότητα. Μέσα από τη συμμετοχή και την παρακολούθηση του ποδοσφαίρου, μικροί και μεγάλοι οπλίζονται με θάρρος, νιώθουν οτι ανήκουν σε ένα ευρύτυερο κοινωνικό σύνολο και ελπίζουν!