Το επόμενο Euro δεν θα είναι σαν αυτά που ήξερες!

Το καλοκαίρι του 2020 μπορεί να είναι ακόμη μακριά, αλλά η σκέψη των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων ήδη τρέχει στην τελική φάση του Euro 2020! To 16o Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου αναμένεται να σκορπίσει ρίγη συγκίνησης, για τον πρόσθετο λόγο πως για πρώτη φορά οι προκριματικοί αγώνες των 24 ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση θα πραγματοποιηθούν σε 12 διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις και όχι σε μία όπως γινόταν μέχρι πρότινος.

Από τις 12 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου, λοιπόν, τα βλέμματα στρέφονται σε Λονδίνο, Κοπεγχάγη, Δουβλίνο, Μπιλμπάο, Ρώμη, Άμστερνταμ, Αγία Πετρούπολη, Γλασκόβη, Βουκουρέστι, Βουδαπέστη, Μπακού και Μόναχο. Η UEFA κατέληξε σε αυτή την πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα πρόταση ως μια εορταστική πινελιά για τα 60ά γενέθλια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η επιλογή των χωρών-πόλεων, ως ήτο αναμενόμενο, προκάλεσε γκρίνιες, μιας και αρκετοί διεκδικητές, όπως οι Βρυξέλλες, έμειναν έξω, ενώ άλλες δεν συμπεριλήφθηκαν καν στη λίστα με τις αρχικές υποψηφιότητες. Παρ’ όλα αυτά, η UEFA αντέτεινε το δυσβάσταχτο οικονομικό αντίκτυπο που συνεπάγεται για μία μονάχα χώρα η φιλοξενία του Euro, τονίζοντας παράλληλα πως με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερες χώρες να προβληθούν τουριστικά και να προχωρήσουν έγκαιρα στην κατασκευή-προετοιμασία αθλητικών υποδομών υψηλών προδιαγραφών.

Όταν οι διαφημιστές της UEFA έχουν έμπνευση

Στο κομμάτι της εμπορικής προβολής της διοργάνωσης πάντως, η UEFA φαίνεται να κέρδισε όλους τους φιλάθλους, ανεξαρτήτως εθνικότητας, καθώς σε νέο διαφημιστικό σποτ που προβλήθηκε πρόσφατα μέσω του Twitter, απεικονίζεται πολύ εύστοχα η διοργάνωση του Euro2020 ως τρέιλερ που θυμίζει τους τίτλους έναρξης της πολύ δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς Game of Thrones! Συγκεκριμένα, απεικονίζονται οι 12 διοργανώτριες πόλεις ως άλλα Επτά Βασίλεια του Westeros, ενώ παράλληλα στο τέλος υπάρχει και μια, κομμένη και ραμμένη στα αθλητικά μέτρα και σταθμά βέβαια, απεικόνιση του πολυπόθητου Σιδερένιου Θρόνου! Το μεγάλο ερώτημα, λοιπόν, για το ποιος θα καθίσει στον ποδοσφαιρικό θρόνο της Ευρώπης, θα απαντηθεί το επόμενο καλοκαίρι! Υπομονή έως τότε, λοιπόν!