Οι χορηγοί-στυλοβάτες του κυπριακού ποδοσφαίρου

To κυπριακό ποδόσφαιρο αποδεικνύεται κάθε χρονιά όλο και πιο ανατρεπτικό, συναρπάζοντας τους φίλους της στρογγυλής θεάς στο νησί και όχι μόνο. Αυτό το γεγονός από μόνο του ήταν αρκετό για να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πασίγνωστων χορηγών, που είδαν σε αυτό την προοπτική μιας πολύ καλής (και κερδοφόρας) επένδυσης για τις εταιρείες τους.

Φιλοδοξία όλων είναι να καταστεί το Πρωτάθλημα CYTA ένα από τα πιο ανταγωνιστικά εθνικά πρωταθλήματα, προσφέροντας υψηλού επιπέδου ποδόσφαιρο και συναρπαστικές αναμετρήσεις. Από τις χορηγίες, εξάλλου, βγαίνουν και οι δύο πλευρές πάντα κερδισμένες. Από τη μια το ποδόσφαιρο βρίσκει έναν αξιόπιστο σύμμαχο οικονομικής, υλικής και διαφημιστικής στήριξης. Οι χορηγοί από τη μεριά τους αποκτούν ένα ευρύ κοινό, που μέσω του αγαπημένου του αθλήματος είναι πιο δεκτικό στο να γνωρίσει και να δοκιμάσει τις υπηρεσίες τους.

Η (χορηγική) ισχύς εν τη ενώσει

Η ασταθής οικονομική κατάσταση, οι ανακατατάξεις σε επίπεδο συλλόγων από τη μια και η ισχυρή θέληση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου από την άλλη, έκαναν αναγκαία όσο ποτέ τη σύναψη μιας ισχυρής χορηγίας του κυπριακού πρωταθλήματος. Ο μεγάλος χορηγός βρέθηκε στη μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cyta, από την οποία μετονομάστηκε πλέον και είναι ευρύτερα γνωστό το κυπριακό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Κοντά στη Cyta, την προσπάθεια της ΚΟΠ στήριξαν και άλλοι μεγάλοι χορηγοί, όπως ο ΟΠΑΠ Κύπρου, η Coca Cola, η Lidl Κύπρου, αλλά και λιγότερο πολυεθνικές δυνάμεις όπως ο ΠΟΑ, δηλαδή ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων.

Αξίζει, όμως, να σταθεί κανείς στις χορηγίες της Lidl και του Παγκύπριου Οργανισμού Αγελαδοτρόφων. Η πρώτη ανέλαβε μέσω της χορηγίας της, τα μέσα αλλά και την υποστήριξη για τη σωστή διατροφή των παικτών που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα Cyta. Και οι δύο εταιρείες συμφώνησαν με τον ΚΟΠ να προσφέρουν την υλική αλλά και έμμεση στήριξή τους (π.χ. με τη σωστή πληροφόρηση και την προώθηση της υγιεινής διατροφής και των σωστών διατροφικών προτύπων) στα πρωταθλήματα των Ακαδημιών και των Παιδικών Πρωταθλημάτων Grassroots.